Ta sig till Rothenburg från München

Inte särskilt långt bort från Rothenburg ligger storstaden München. Många som besöker Rothenburg, väljer också att göra ett besök i München. Andra besöker München i första hand, men tar sig gärna en dagsutflykt till Rothenburg. Så här tar du dig till Rothenburg från München:

Med tåg (2,5 timmar)

Att ta sig till Rothenburg från München med tåg är enkelt, men det kräver ett antal byten på vägen. Det finns olika rutter att ta där byten sker på olika platser. Den rutt som normalt är snabbast innebär tre tågbyten – i Nürnberg, Ansbach och Steinach. Den sista delen är ett lokaltåg som går direkt mellan Steinach och Rothenburg, med bara tre stopp emellan dem.

Ett tips är att kika på Das Bayern Ticket, som för 25 €, låter dig resa obegränsat under en hel dag. Priset 25 € gäller för en person i andraklass – är ni fler som ska åka blir det billigare. För fem resande kostar Bayern Ticket endast 49 €, eller alltså 9,80 € per person.

Med bil (2,5 timmar)

Att ta bilen från München till Rothenburg innebär en hel del sevärdheter på vägen. Om ni inte har åkt bil i Tyskland innan, kan det vara en upplevelse bara att åka på Autobahn. På vägen kommer ni att passera Nördlingen och Dinkelsbühl, två medeltida städer som påminner om Rothenburg. Om ni reser på ett pressat schema rekommenderas dock att hoppa över dessa och istället lägga mer tid på Rothenburg.

När ni väl kommer fram finns det ett par större parkeringsplatser precis utanför murarna. Att lämna bilen över dagen, eller till och med över natten, är alltså inga problem.

Från Rothenburg till München

Du som har åkt till Rothenburg och vill göra ett besök i München har mycket att upptäcka. För ett mer spontant besök kan du snabbt hitta hotell på jämförelsesidor, så som www.Hotellmunchen.se, till exempel. Kom ihåg att boka något för flera dagar, då München är en stor stad som kräver sin lilla tid att upptäcka ordentligt.